SANDVIKS STIPENDIUM

På Gästriklands Idrottsgala den 12 april delade Sandvik ut två stipendium om 25 000 kronor vardera, till en tjej och en kille. Två personer som Sandvik bedömer ha egenskaper för att bli framtidens ledare.

Idrottsföreningar har ett stort behov av ledare i sina, ofta ideella, verksamheter och Sandvik som företag ser också ett fortsatt behov av duktiga och engagerade ledare i sin verksamhet. Sandvik tror på de unga och ambitiösa personerna som är aktiva i regionens föreningar och vill därför uppmuntra dessa personer samt uppmärksamma och stötta detta ändamål.

Mottagare av Sandviks stipendier 2018

Hanna Eriksson, Gefle gymnastik

Med en fantastisk energi och stor integritet och säkerhetstänk så agerar hon som en ambassadör för sin idrott. Hon ser inga hinder och med smittsam glädje så leder hon barn och unga till idrottsliga och sociala framgångar.

Admir Suljic, Sandvikens IF

Med en stark tro på sig själv och på andras utveckling coachar han sitt lag med både mod och glädje. Trots sin unga ålder förstår han vikten av att agera som en förebild både på plan och utanför.

Vem kan nominera?

Vem som helst kan nominera ledare till stipendiet. Den nominerade ska uppfylla nedanstående kriterier.

Kriterier

  • Personen ska studera på gymnasienivå när priset delas ut i april 2018.
  • Personen ska vara en aktiv barn/ungdomsledare i sin förening i Gästrikland. Personen kan t.ex. vara ledare för träning, inom lägerverksamhet eller inom andra aktiviteter i föreningen.
  • Personen ska vara en god förebild och hängiven sin uppgift.
  • Personen ska visa intresse för utövarnas sportsliga och sociala utveckling.
  • Personen är en god ambassadör för sin idrott.
  • Personen utmärker sig i sitt ledarskap.

Urvalsprocessen

Mer information kommer.