VINNARE

2020 var ett speciellt år. På många sätt. Trots det har fantastiska prestationer utförts av lokala idrottare, ledare och eldsjälar. Detta ville vi så klart uppmärksamma och hylla! Den 29 april sändes en digital version av galan där våra pristagare fick ta emot sina priser.  

Årets ledare

Mikael Bengtsson, Gefle IF

Har gett Gävleborna nytt hopp om ett lag i högre serier. Han har, med smal budget, skapat ett lag som verkligen är ett lag. GIF har genom hans kunskap och ledaregenskaper gjutit nytt hopp i klubben och en hårt prövad supporterskara. Har med sin positiva och humanistiska inställning stått för en mycket tydlig och märkbar utveckling av spelartruppen.

Årets idrottsprofil

Oskar Lindblom, Philadelphia Flyers, ishockey

Den unge ex-Brynäsaren spåddes en lysande NHL-framtid, karriären fick fart men såg ut att stoppas av en ovanlig cancersjukdom. Under hela 2020 kämpade han för att komma tillbaka till normalt liv och sensationellt nog stod han på isen igen i det försenade Stanley cup-slutspelet i augusti.

Årets eldsjäl

Bogren

Lena Bogren, IK Sätra fotboll

Har varit aktiv i klubben mer än tio år, tidigare som ledare för flicklag, nu som sektionsmedlem. Har byggt upp en väl fungerande fotbollsskola. Har även etablerat spontanfotboll för ungdomar i Sätra. Lenas arbete bidrar starkt till integration av barn med annat modersmål än svenska.

Årets förening

Årsunda IF, flera idrotter

Årsunda IF har genom aktiva och engagerade eldsjälar under föreningens 100-årsjubileum kunnat få till en konstgräsmatta, kanske distriktets bästa. Har också fått till en snökanon och andra investeringar. Lägger stora ideella resurser på skridskobanor på Storsjön och skidspår.

Årets idrottskvinna

Årets idrottsman

Hector
Hellström

Sara Hector, Kungsbergets Alpina/storslalom

Fick, som alla utförsåkare, ett tvärt slut på förra säsongen som avbröts. Hann med fyra placeringar bland de tio bästa – och blev tolva i storslalomcupen. Slog till med fjärdeplats, hundradelen från final, i parallellstorslalom, i österrikiska Lech i slutet av november. Och sedan i franska Courchevel kom andraplatsen – hennes första pallplats på sex år i världscupen.

Anton Hellström, BK Falken/boxning

Har haft några skadefyllda år och inte kunnat göra sig själv rättvisa sedan guldet 2016. Han hade inte gått en match på ett och ett halvt år när han klev in i ringen i Gavlehovshallen – och dominerade SM på hemmaplan. 24-åringen inte bara vann SM-guldet – han blev även utsedd till turneringens bästa boxare. En succéartat comeback av en härlig idrottsman med järnvilja och krut i nävarna.

Sandviks stipendium

Varje år delar Sandvik ut två stipendium om 25 000 kr vardera, till en tjej och en kille. Två personer som Sandvik bedömer ha egenskaper för att bli framtidens ledare. Här har du årets vinnare!

Bild.Adam

Adam Gemzell, 17 år, är ledare inom parkour i Gefle Gymnastikförening.

”Med stort engagemang blandat med ödmjukhet och glädje leder Adam sina gymnaster. Med sin unika kunskap stöttar han dem i både deras personliga och idrottsliga utveckling. Genom att belysa alla människors lika värde och att alla har rätt att vara dem de är agerar Adam som en bra förebild, ledare och vän med sunda värderingar. Adams insiktsfulla ledarskap skapar fina förutsättningar för alla unga gymnaster att lyckas, både inom sin idrott men också i livet.”

Bild.Johanna.Tyra

Johanna Olsson, 17 år, och Tyra Lindgren, 18 år, är tillsammans ledare i Dans i Ockelbo IF:s Gympasektion för barn från 6 år och uppåt.

”Glädje, engagemang och ansvar – det är ord som bra beskriver Tyra och Johanna i deras delade ledarskap. Genom att dra nytta av varandras styrkor skapar de en duo som på riktigt gör skillnad för alla barn de möter i sina dansgrupper. Eftersom de ständigt gör det där lilla extra och ser varje enskilt barn för den de är skapar de inte bara förutsättningar för barnens rörelseglädje utan bidrar också till deras sociala utveckling. Med initiativtagandet till ett nätverk för unga ledare i vår region visar de även att de tar både sin och andras
utveckling på stort allvar.”